TESTMANDEN kiggede forbi – HH Care!

HH Care er en 11 år gammel virksomhed beliggende solidt i den jyske muld på Hestlundvej ved Give. Virksomheden handler med hestefoder og andre produkter relaterede til hesteverdenen, rideskoler og landbruget. Derudover sælger man også via et samarbejde med E-Vet produkter til hundeejere. Det er dog handlen med såvel professionelle som private hestefolk, der er firmaets helt store grundpille.

Administrerende direktør Gert Kristensen har en livslang tilknytning til hesteverdenen via sine kvalifikationer som såvel berider, træner og opdrætter. Familien er også blevet smittet af Gerts interesse for hesteverdenen, og HH Care er skabt på grundlag af familiens personlige interesse for hesteverdenen.

Firmaet startede op som en klassisk 2-personers virksomhed med Gert ved tøjlerne. For 4 år siden fik man salg af spåner og træpiller med i konceptet via firmaet German Pellets, og firmaet HH Care har siden starten i 2008 udviklet sig til i dag at beskæftige 8 personer, heraf 4 på fuld tid.

Det er virksomhedens målsætning, at nå så mange kunder indenfor hesteverdenen som muligt. – Vores helt store interne målsætning her i virksomheden er, at vi gerne vil have, at folk helt automatisk siger HH Care, når snakken falder på heste, siger Gert Kristensen. Den slags målsætninger kan bl.a. opfyldes via godt salgs- og marketingsarbejde, og her er det, at Gunnar Nielsen fra Testmanden og HH Cares veje for alvor krydses i efteråret 2014.

Manglede akut en salgs- og marketingsleder

Gert Kristensen stod med et akut ansættelsesbehov for en person med netop faglige kvalifikationer inden for salg og markerting. Han kendte til Testmandens arbejde via et vellykket ansættelsesforløb hos German Pellets, og da ansættelsen af en markertings- og salgsleder var på et niveau og af en stor vigtighed for firmaets fremtidige udvikling, valgte Gert Kristensen at koble Testmanden på annoncerings- og ansættelsesforløbet.

Trængte til et frisk kig på det hele udefra

– Det var nok en dyr løsning for sådan et lille firma, men jeg følte, at vi trængte til at få et professionelt og kritisk syn på vores virksomhed og ikke mindst på ansøgerne. Et frisk kig på det hele udefra, om man så må sige. Og så var det jo også vigtigt, at finde den helt rigtige person til jobbet. Det handler jo både om høj faglighed, men i den grad også om kemi. Vi ville lave en ansættelse til ”den lange bane”, så det var vigtigt, at vi fandt en person, som vi kunne ”leve sammen med” også ud over det faglige. Men også at vi fandt en person, der kunne give både med- og modspil med henblik på at udvikle vores virksomhed. For øvrigt vidste jeg også af erfaring, at det er svært, at vælge den rigtige person, når man først sidder tilbage med ”top 3” i ansøgerfeltet. Alle disse ting mente vi, at Testmanden kunne gå ind og hjælpe os med, forklarer Gert Kristensen om sit valg af Gunnar Nielsen og Testmanden som sparringspartner.

Den sjældne ledertest

Det mente Gunnar Nielsen i al beskedenhed også, at Testmanden kunne, og det første han gjorde var at sætte sig med Gert for at få et klart billede af dels, hvem Gert er som person og leder, og dels finde ud af, hvad man forventede, at den nye medarbejder skulle tilføre firmaet. – Herefter går proceduren efter en færdig gameplan. Vi snakkede med Gert om firmaets visioner og strategier, og Gert gik også med til at blive testet, hvilket faktisk er ganske enestående, fortæller Gunnar Nielsen, der oftest oplever, at ledere synes det er en fantastisk god idé, at deres medarbejdere bliver testet, men begejstringen for ideen falder ganske betragteligt, når talen falder på at teste chefen selv.

Faglighed, kemi og modspil

– Men Gert var med på idéen, og det betød, at vi kunne sammenholde Gerts test med de øvrige ansøgeres tests i ”finalen”. Dermed havde vi et rigtig godt værktøj til at sammenligne helt ind til benet, hvordan Gerts personlighed og ansøgernes ditto spillede sammen. Her handler det både om faglighed og kemi, men her ser vi også, om de involverede personligheder også kan give hinanden – og ikke mindst tåle – modspil og input, der skubber lidt til ”det vi plejer at gøre”. Det er her, det bliver rigtig interessant, og det er tit her, at vi finder den rigtige kandidat i et ellers topkvalificeret ansøgerfelt, forklarer Gunnar Nielsen.

Testmandens involvering signalerer professionalitet

Den rigtige kandidat til det ledige job hos HH Care hedder Michael Wolff. Den 45 årige salgs- og marketingsleder hos HH Care kom i oktober til firmaet på Hestlundvej i oktober efter en karriere som bl.a. butikschef hos Expert i Kolding/Odense. Af stillingsannoncen fremgik det tydeligt, at Testmanden var ind over som rekrutteringsbureau, og det havde Michael det fint med. – Det var et signal om, at HH Care gik ambitiøst og professionelt til værks. I min alder skifter man ikke job for enhver pris; man går efter det helt rigtige, og jeg kunne se i stillingsbeskrivelsen, at jeg med det her job kunne udvikle mig både fagligt og personligt, fortæller Michael Wolff, der efter den første sortering af de godt og vel 40 ansøgninger kom til en uformel følen-hinanden-på-tænderne-snak med Gert og Gunnar.

– Her kigger vi lige hinanden lidt an over en kop  kaffe, og får en foreløbig fornemmelse af, om vi kan sammen. Hvad siger mavefornemmelsen? Kan vi bygge videre på det her osv., siger Gunnar Nielsen.

Testen kan være en hård omgang

Mavefornemmelsen var fin hele vejen rundt, og så gik Testmanden i gang med dét, man er virkelig god til, nemlig at teste kandidaten seriøst og grundigt. Denne test foregår online, og når det sidste punktum et sat, er der ikke det hjørne af såvel personlighed som faglighed, der ikke er blevet belyst.  – Det kan uden tvivl være en barsk omgang for nogle personer at blive testet så grundigt. Især for folk, der har noget at skjule. Såvel stærke som svage sider bliver nådesløst afdækket, men det er nødvendigt for at minimere risikoen for, at det fremadrettede forhold mellem arbejdsgiver og ansat ikke bliver ramt af kedelige overraskelser, forklarer Gunnar Nielsen.

Konen: Det kunne jeg da godt have fortalt dig!

Såvel Gert som Michael havde det dog fint med at blive testet. – Vi er jo et mindre firma, hvor vi sidder tæt sammen hver dag. Her skal vi altså kunne fungere sammen på alle niveauer, for det daglige samspil er simpelthen altafgørende for virksomhedens trivsel og dermed også udvikling. Åbenhed og ærlighed er meget vigtige parametre, og derfor er det altafgørende, at vi rammer plet, når vi ansætter en medarbejder som Michael. Vi har ikke råd til at skulle ud og ansætte en ny mand efter 4-5 måneder igen, og derfor gik jeg med til at blive testet. Selvfølgelig havde jeg lidt betænkeligheder, og selvfølgelig kan testen være hård at komme igennem, men jeg kan jo også bruge den personligt bagefter til at udvikle mig, selvom min kone, Lone, da hun læste testen egentlig bare tørt konstaterede: Hvad sagde jeg! Det kunne jeg da også have fortalt dig, lyder det fra Gert med en skævt smil – og Lone småklukkende i baggrunden.

Hudløs ærlighed udviklende

Michael ser på testsituationen på samme nøgterne facon som Gert. – Jeg kendte godt til diverse testsystemer i forvejen via mit tidligere arbejde som leder. Når man går ind til sådan noget, skal man bare være indstillet på, at det ud over positive markeringer også godt kan give lidt øretæver. Testen er hudløs ærlig, og det er ikke skulderklap det hele. Men sådan skal det være. Man udvikler sig kun såvel personligt som fagligt, hvis man får åbent og ærligt modspil, og testen kan jo netop vise, om man har maven til at arbejde på disse præmisser, siger Michael.

Man fandt det rigtige match

– I bund og grund kunne jeg via testen af Gert se, at han var på jagt efter en ildsjæl, der professionelt kunne udvikle HH Care betragteligt på området med salg- og marketing. Og når så Michaels test klinger ud med ambitioner og personlige egenskaber, der matcher Gerts ønsker, kunne vi hos Testmanden godt se, at det her var et godt match, siger Gunnar Nielsen, der øjensynligt har ramt plet med sit arbejde for HH Care. Gert Kristensen tøver i hvert fald ikke med at konstatere, at han gerne gør brug af Testmandens håndværk en anden gang. Også selv om konen måske nok mener, at hun sagtens kan klare det job også!